PRAKTIJK NIEUWS 09-02-2020

09-02-2020

Beste mensen,                                     

Het is winter en er raast vandaag een hevige storm over ons land heen. 

Het nieuwe jaar is reeds begonnen en veel mensen zijn bij de oude verzekeraar gebleven of hebben een nieuwe basisverzekering en/of een aanvullende verzekering gekozen.

Lees altijd goed de polisvoorwaarden door en let u op het aantal behandelingen waar u jaarlijks recht op heeft. Als er onduidelijkheden zijn betreffende de behandelingen fysiotherapie, neemt u dan gerust contact met ons op.

In de winter tijd kunt u meer last hebben van uw rug, nek-schouderregio of gewrichten. 

Als een klacht snel behandeld wordt en u wacht niet te lang met uw klachten, zien wij vaak een sneller resultaat en een kortere behandeltijd.

Dus ons advies, loop niet te lang door met uw klachten!

U kunt maandag, woensdag & vrijdag van 9.00-14.00 uur, dinsdag & donderdag van 9.00- 15.00 uur bij Miranda, onze medisch secretaresse & Personal Assistent terecht. Zij staat voor u klaar voor het maken van afspraken of het verzetten van afspraken.

Daarnaast kan zij uw dringende en niet dringende vragen beantwoorden en is zij een luisterend oor. 

Zij weet altijd waar wij als Fysiotherapeuten werkzaam zijn en wanneer wij waar aanwezig zijn. Omdat wij op diverse locaties werkzaam zijn is dit heel erg fijn.

Zij is werkzaam in onze Praktijk Gouda en zit achter onze balie in het Nelson Mandela Centrum, Wilsonplein 1 & 2, dezelfde ingang als het Centrum voor Jeugd & Gezin.

U kunt ook even langs lopen en persoonlijk uw vragen stellen aan de balie onder het genot van een bakje koffie/ thee of glaasje limonade.

Daarnaast kunt u bij haar terecht voor diverse vragen over de praktijk, expertise van collega's en hun specialisaties en de diverse therapie vormen die in onze praktijk worden gegeven en vragen over facturen en verzekering polissen.

HET JAAR 2020:

*Dit jaar gaan wij ons extra richten op de pre diabetes zorg en een gezonde leef stijl.

*Wij gaan beweeggroepen voor patiënten met artrose en/of reuma en COPD  geven en gaan nieuwe beweeggroepen ontwikkelen in samenwerking met het domein Sport & Welzijn.

* Aan huis therapie voor volwassenen en kinderen willen wij gaan uitbreiden om zo nog meer zorg op maat te kunnen leveren.

*Onno is als fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderen, verbonden aan het Sint Jozef Paviljoen in Gouda, Domus Magnus.

*Alle fysiotherapeuten binnen ons team zijn gespecialiseerd in sportblessures bij kinderen en hebben hier een aanvullende cursus voor gevolgd.

*Onze expertise Sensorische Intergratie therapie bij kinderen en Kinderbekkenfysiotherapie zullen wij verder uitbreiden in Rotterdam en Gouda. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en zeer korte lijnen binnen ons netwerk & goede overlegstructuren, kunnen wij de zorg rondom deze kinderen met ADHD, ADD, Autisme en Poep & Plas ongelukjes optimaliseren.

*Op dit moment zijn wij druk bezig met het bieden van optimale ketenzorg in de wijk Gouda Oost. Wij werken nauw samen met partners uit het Nelson Mandela Centrum zoals het Sociaal Team, Basisschool Wereldwijs, CJG, Sport Punt Gouda, Wijkteam Oost, Woordenwijs logopedie, Diëtiste Wieneke Bloemen en Huisartsen Praktijk Klein Iterson en PH Haastrecht.

*Ook voor onze locatie in Rotterdam Kralingen/ Crooswijk zijn wij druk bezig met het bieden van optimale ketenzorg in de wijk Kralingen/ Crooswijk en omstreken. Wij werken nauw samen met Dock, Stichting Velthuizen, Basisscholen in Rotterdam, Huisartsen uit de wijk, CJG's, diëtisten en psychologen uit de wijk, de logopedisten, Ziekenhuizen uit de wijk Kralingen/ Crooswijk.

Daarnaast zitten wij als Kinderfysio & Fysio Praktijk in het bestuur van de Coöperatie Fysiotherapeuten Midden Holland en is onze missie en visie zoveel mogelijk fysiotherapeuten in de regio te binden en verenigen. En hebben wij ons aangesloten bij Coöperatie Fysiotherapeuten Rotterdam Rijnmond. Het is belangrijk om ons als fysiotherapeuten goed te verenigen. Zo kunnen wij allen 1 aanspreekpunt worden voor onze Stake Holders en zijn wij nog beter instaat om de juiste zorg op de juiste plek te leveren. Uiteindelijk wil elke fysiotherapeut de beste zorg voor zijn patiënt kunnen leveren en vooral met passie en enthousiasme bezig zijn met zijn of haar vak.

U bent altijd welkom in onze fysiotherapie praktijk! De Fysiotherapie Praktijk voor Jong & Oud!

Fysio Groeten van Esther & Onno & collega's.