10-06-2021

Beste mensen, 

Deze week is het een heerlijke zomerse week, warme temperaturen en geen regen! Fijn altijd als de zomer weer aanbreekt. Gisteren heeft Miranda onze secretaresse een hele leuke kinderyoga les gegeven aan 2 kleine patiëntjes, ze waren heerlijk ontspannen fit na deze les. Het ging over het jungle avontuur en er werd door de jungle gelopen als olifant en als apen geslingerd. Er werd zelf geroken aan "een olifanten drol" ja dat gebeurd niet elke dag. Het was een daverend succes en onze collega gaat waarschijnlijk al in de zomer vakantie de lessen binnen onze praktijk verzorgen. Erg leuk en waardevol!

Op dit moment zijn de mensen van 30 jaar en < 50 jaar aan de beurt voor een vaccinatie. Het vaccinatie programma begint meters te maken.

Bijzonder om langzaamaan weer na te kunnen gaan denken over vakantie en vakantie bestemmingen.

Langzaamaan is er steeds meer mogelijk. Even een kop cappuccino of een koude frisdrank drinken is weer mogelijk. Zonder afspraak gaan winkelen is heel erg fijn. 

De vraag naar meer bewegen en willen afvallen, neemt dagelijks toe. Kinderen en ouders bewegen veel minder, omdat sportclubs gesloten zijn.

Wij willen jullie graag helpen bij het meer gaan bewegen en een gezonde leefstijl.

Vanaf 21-04-2021 zijn wij gestart met de "Life Style Carrousel" in Gouda. Het was erg gezellig en leuk om zo samen met de kinderen en ouders bezig te zijn met Gezonde voeding en Bewegen. De ouders en kinderen hebben fanatiek meegedaan en wij zijn erg trots op ze! Er zijn veel ouders met kinderen die zich aanmelden!

Elke maandag wordt er van 17.00 - 18.00 middels sport en spel getraind onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

Samen kunnen wij werken aan gezondheid en een stap maken naar fitter worden en een gezonder gewicht. Wij als Kinderfysio & Fysio Praktijk van Schaik-Dijcks dragen graag een steentje bij om de stad Gouda en zijn inwoners gezonder te maken! Let op het stellen van niet te hoge doelen, meer bewegen en gezondere voeding begint met kleine stapjes en elke stap is er 1.

Naast bewegen is ontspannen ook erg belangrijk. Tip doe vaker even 10 minuten niets of trek de natuur in om te wandelen en nieuwe planten, bloemen en dieren te ontdekken.

Laten wij allen wat meer gaan ontspannen, meer bewegen, meer even niets doen!! Niet het makkelijkste om te doen, maar het is nooit te laat om het te proberen. 

**Tip; download een geluidsfragment van de natuur, zoals een kabbelend beekje, vogels die zingen en ga rustig met oortjes in 5 minuten zitten in een ontspannen houding of liggen en doe uw ogen dicht. Doe dit 2 keer per dag! Succes!! Tip; WILDFULNESS2-NATUURGELUIDEN APP.

Geniet van de mooie natuur en de vogels die het erg naar hun zin hebben.

We hebben voor Gouda en Rotterdam een nieuwe spierkrachttest aangeschaft, de FSM en divers sport- en spelmateriaal voor buiten bewegen en sporten!!

Zo kunnen we nog beter een begin niveau meten bij aanvang van de "Life Style Carrousel". En meten is weten, is het motto van de laatste jaren onder de Fysiotherapeuten en Kinderfysiotherapeuten.

De kamers die wij al in gebruik hadden, hebben wij beter ingedeeld en er is een leuke blauwe kleur op de wanden gekomen. De kamers zien er weer fris en mooi uit.

Op de balie zullen nog 2 nieuwe vilten planten komen en in de wachtruimte staat nu een mooie rode bank met stippen en een grote plant in het raamkozijn.

Het is leuk om van tijd tot tijd de ruimtes op te knappen en te veranderen.

Wij zijn trots op ons nieuwe certificaat als FYSIOTHERAPIE KEURMERK PRAKTIJK en dat wij sinds 2015 een Keurmerk Praktijk zijn!

Wij zijn als praktijk een gecertificeerde praktijk die een hoge kwaliteit waarborgt! Om dat te waarborgen, komen wij o.a. 4 keer per jaar samen met andere kinderfysiotherapeuten/ fysiotherapeuten en bespreken dan actuele onderwerpen en behandelen casussen uit de praktijk.

Wij zijn als Kinderfysio & Fysio Praktijk volledig open in Rotterdam & Gouda, maar behandelen u en uw kind alleen goed beschermd.

Wij dragen een mondkapje en reinigen onze handen voor en na elke behandeling. Als 1 van onze therapeuten verkouden is of griepachtige verschijnselen vertoont, zal hij of zij niet aan het werk gaan om u zo goed mogelijk te beschermen. De Kinderfysio & Fysio Praktijk is zo ingericht, dat de praktijk voldoet aan de strengste veiligheid en hygiëne eisen. Wij hebben 2 nieuwe zuilen voor de locaties in Rotterdam en Gouda aangeschaft met hand alcohol. Zo kunt u contactloos uw handen, snel en effectief reinigen.

Onze dienst blijft zo voor u allen beschikbaar.

Een mondkapje is sinds 13-10-2020 verplicht binnen onze praktijk ruimtes. Deze regel geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.  Als u geen mondkapje bij u heeft, hebben wij deze voor u en uw kind.

Bent u nieuw en wilt u zich aanmelden, dan kan dat via het contact formulier op de website of u kunt van 9.00 - 14.00 uur onze secretaresse; Miranda persoonlijk spreken. Zij vertelt u graag over onze dienstverlening en specialisaties. U bent van harte welkom!

Als Fysiotherapie praktijk beschikken over een ruime voorraad PBM (persoonlijk bescherming materiaal) en kunnen wij voor u als patiënt goed veilig onze behandelingen uitvoeren.

Aanpassingen waar u als patiënt van 0-100+ mee te maken krijgt zijn;

 • Voordat de behandeling start, worden de handen grondig gewassen en gedroogd in een daarvoor ingerichte ruimte.
 • De wachtkamers, behandelkamers zijn zo ingericht en aangepast aan de hoogste hygiëne standaarden rondom corona.
 • Er kan maximaal 1 ouder met 1 kind in de wachtkamer plaats nemen
 • Er kunnen maximaal 2 patiënten in de wachtkamer plaats nemen, zo kan de 1.5 meter afstand voor u worden geborgd.
 • De behandel tijd zal worden verkort om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk passage is tussen verschillende patiënten.
 • Na de behandeling en het maken van een vervolg afspraak, verlaten u en uw kind of u alleen gelijk de praktijk.
 • Naast de fysieke behandelingen hands on en hands of behandelingen, zullen er ook video consulten worden ingepland.
 • De eerste intake zal telefonisch plaatsvinden.
 • Wij zullen als Kinderfysiotherapeuten & Fysiotherapeuten de zorg die echt niet meer kan wachten, voorrang geven en u daarvan op de hoogte brengen.
 • Als u een afspraak maakt bij onze secretaresse is het verstandig om tevens te vermelden of uw klachten direct moeten worden behandeld of dat deze nog enkele dagen kunnen worden uitgesteld. Zo kunnen wij de acute klachten voorrang geven en hoeft u niet langer te wachten op een behandeling dan nodig.

Wat kunnen wij samen doen om het Corona virus in de praktijk te voorkomen?

Neemt u contact met ons op als u:

 • Verkouden bent.
 • Griepverschijnselen heeft
 • Regelmatig niest, hoest of koorts heeft.

Uit belang van uw en onze gezondheid vragen wij u hiermee zorgvuldig om te gaan. 

 • Wij zijn sinds 21-04-2021 gestart met de Life Style Carrousel Ouder & Kind. De Carrousel duurt 12 weken en is geschikt voor alle kinderen en ouders die samen willen werken aan hun gezondheid. Veel ouders en kinderen willen wel werken aan een gezonde leefstijl, maar weten niet hoe! U bent van Harte welkom in Gouda Oosterwei, meldt u snel aan!!! Vol=Vol.
 • Wij werken samen met orthopedagogen om kinderen met prikkelverwerking problemen. ADHD/ADD, Autisme en gedragsproblematieken nog beter te kunnen helpen. Onze collega Annemiek Verhulst geeft Sensorische Integratie Therapie, een hele waardevolle aanvulling op de reguliere kinderfysiotherapie behandelingen.
 • Wij werken nauw samen met Penders Voetzorg in Gouda om zo kinderen met sportblessures, loopproblemen en voetklachten nog beter en optimaler te kunnen behandelen. Wij werkten al nauw samen met de podotherapeut Ton Jansen in Rotterdam.

U bent welkom!

Houd nog vol! Sterkte in deze tijd!

Fysio Groeten van Esther, Onno, Miranda en Annemiek 

  

 

 
 

 

KINDERFYSIO & FYSIO VAN SCHAIK-DIJCKS

FYSIOTHERAPIE VOOR DE KLEINE

FYSIOTHERAPIE VOOR JONG & OUD

FYSIOTHERAPIE 0-17 JAAR

SPELENDERWIJS LEREN ONTWIKKELEN

BEWEGEN MET PLEZIER

DE KINDERFYSIO & FYSIO PRAKTIJK IN ROTTERDAM & GOUDA & MOORDRECHT & ALPHEN AAN DEN RIJN