07-03-2021

Beste mensen, 

Tot ziens Februari en welkom Maart 2021 de tijd vliegt! 

Geniet van de mooie natuur en de vogels die het erg naar hun zin hebben.

In Gouda hebben wij de Kinderfysio & Fysio Praktijk wat verbouwd.

De kamers die wij al in gebruik hadden, hebben wij beter ingedeeld en er is een leuke blauwe kleur op de wanden gekomen. De kamers zien er weer fris en mooi uit.

Op de balie zullen nog 2 nieuwe vilten planten komen en in de wachtruimte staat nu een mooie rode bank met stippen en een grote plant in het raamkozijn.

Het is leuk om van tijd tot tijd de ruimtes op te knappen en te veranderen.

Wij als Kinderfysio & Fysio Praktijk zijn bezig om het bewegen te stimuleren onder kinderen en ouders. Er wordt hard getraind in de praktijk en buiten. De "Life Style Carrousel" is opgesplitst in delen en wordt al deels aangeboden. De datum van start van de 'Life Style Carrousel" laat helaas nog even op zich wachten.

Wij zullen van start gaan, als er weer met meer mensen binnen samen gesport mag worden.

Wij zullen in kleine groepjes van maximaal 2 personen zoveel mogelijk buiten gaan trainen en daarnaast binnen trainen op de loopband en hometrainer. De kinderen en ouders zijn erg enthousiast en doen goed mee!

De vraag naar meer bewegen en willen afvallen, neemt dagelijks toe. Kinderen en ouders bewegen veel minder, omdat sportclubs gesloten zijn.

Wij willen jullie graag helpen bij het meer gaan bewegen en een gezonde leefstijl.

Het is buiten steeds kouder aan het worden en er is zelfs alweer lichte vorst. Dus handschoenen aan, sjaals om en dikke winterjassen aan en lekker naar buiten.

Het aantal besmettingen daalt weer en het gaat de goede kant op.

Thuis onderwijs in combinatie met werkende ouders is een hele klus! Sterkte in deze drukke tijd!

Als wij het met zijn allen al vanaf maart 2020 volhouden dan kunnen wij dat zeker nog even volhouden!

Vandaag kregen wij ons nieuwe certificaat als FYSIOTHERAPIE KEURMERK PRAKTIJK en daar zijn wij erg trots op! Wij zijn als praktijk een gecertificeerde praktijk die een hoge kwaliteit waarborgt!

Wij zijn als Kinderfysio & Fysio Praktijk volledig open in Rotterdam & Gouda, maar behandelen u en uw kind alleen goed beschermd.

Wij dragen een mondkapje en reinigen onze handen voor en na elke behandeling. Als 1 van onze therapeuten verkouden is of griepachtige verschijnselen vertoont, zal hij of zij niet aan het werk gaan om u zo goed mogelijk te beschermen. De Kinderfysio & Fysio Praktijk is zo ingericht, dat de praktijk voldoet aan de strengste veiligheid en hygiëne eisen. Wij hebben 2 nieuwe zuilen voor de locaties in Rotterdam en Gouda aangeschaft met hand alcohol. Zo kunt u contactloos uw handen, snel en effectief reinigen.

Onze dienst blijft zo voor u allen beschikbaar.

Een mondkapje is sinds 13-10-2020 verplicht binnen onze praktijk ruimtes. Deze regel geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.  Als u geen mondkapje bij u heeft, hebben wij deze voor u en uw kind.

Bent u nieuw en wilt u zich aanmelden, dan kan dat via het contact formulier op de website of u kunt van 9.00 - 15.00 uur onze secretaresse; Miranda persoonlijk spreken. Zij vertelt u graag over onze dienstverlening en specialisaties. U bent van harte welkom!

Als Fysiotherapie praktijk beschikken over een ruime voorraad PBM (persoonlijk bescherming materiaal) en kunnen wij voor u als patiënt goed veilig onze behandelingen uitvoeren.

Aanpassingen waar u als patiënt van 0-100+ mee te maken krijgt zijn;

 • Voordat de behandeling start, worden de handen grondig gewassen en gedroogd in een daarvoor ingerichte ruimte.
 • De wachtkamers, behandelkamers zijn zo ingericht en aangepast aan de hoogste hygiëne standaarden rondom corona.
 • Er kan maximaal 1 ouder met 1 kind in de wachtkamer plaats nemen
 • Er kunnen maximaal 2 patiënten in de wachtkamer plaats nemen, zo kan de 1.5 meter afstand voor u worden geborgd.
 • De behandel tijd zal worden verkort om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk passage is tussen verschillende patiënten.
 • Na de behandeling en het maken van een vervolg afspraak, verlaten u en uw kind of u alleen gelijk de praktijk.
 • Naast de fysieke behandelingen hands on en hands of behandelingen, zullen er ook video consulten worden ingepland.
 • De eerste intake zal telefonisch plaatsvinden.
 • Wij zullen als Kinderfysiotherapeuten & Fysiotherapeuten de zorg die echt niet meer kan wachten, voorrang geven en u daarvan op de hoogte brengen.
 • Als u een afspraak maakt bij onze secretaresse is het verstandig om tevens te vermelden of uw klachten direct moeten worden behandeld of dat deze nog enkele dagen kunnen worden uitgesteld. Zo kunnen wij de acute klachten voorrang geven en hoeft u niet langer te wachten op een behandeling dan nodig.

Wat kunnen wij samen doen om het Corona virus in de praktijk te voorkomen?

Neemt u contact met ons op als u:

 • Verkouden bent.
 • Griepverschijnselen heeft
 • Regelmatig niest, hoest of koorts heeft.

Uit belang van uw en onze gezondheid vragen wij u hiermee zorgvuldig om te gaan. 

In deze periode wordt een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Bewegen, gezonde voeding hoe doet u dit nou? Hoe kan u dit samen met u kind goed doen. Op dit moment volgen onze therapeuten een aanvullende opleiding om volwassenen en kinderen te begeleiden bij overgewicht en/of diabetes type 2.

Dit is heel erg belangrijk in de tijd van nu. Soms is het lastig om dit alleen te doe en hebben u en uw kind een zetje nodig of wat hulp. Wij willen in oktober 2020 in Gouda starten met de eerste beweeggroepen.

*Als het weer mag in 2021 zullen de beweeggroepen starten van 15.00 -16.00 of van 16.00-17.00 uur.

 • Wij gaan starten met de Life Style Carrousel Ouder & Kind. De Carrousel duurt 12 weken en is geschikt voor alle kinderen en ouders die samen willen werken aan hun gezondheid. Veel ouders en kinderen willen wel werken aan een gezonde leefstijl, maar weten niet hoe! U bent van Harte welkom in Gouda Oosterwei, meldt u snel aan!!! Vol=Vol.
 • Wij werken samen met orthopedagogen om kinderen met prikkelverwerking problemen. ADHD/ADD, Autisme en gedragsproblematieken nog beter te kunnen helpen. Onze collega Annemiek Verhulst geeft Sensorische Integratie Therapie, een hele waardevolle aanvulling op de reguliere kinderfysiotherapie behandelingen.
 • Wij werken nauw samen met Penders Voetzorg in Gouda om zo kinderen met sportblessures, loopproblemen en voetklachten nog beter en optimaler te kunnen behandelen. Wij werkten al nauw samen met de podotherapeut Ton Jansen in Rotterdam.

U bent welkom!

Houd nog vol! Sterkte in deze tijd!

Fysio Groeten van Esther, Onno, Miranda en Annemiek 

  

 

 
 

 

KINDERFYSIO & FYSIO VAN SCHAIK-DIJCKS

FYSIOTHERAPIE VOOR DE KLEINE

FYSIOTHERAPIE VOOR JONG & OUD

FYSIOTHERAPIE 0-17 JAAR

SPELENDERWIJS LEREN ONTWIKKELEN

BEWEGEN MET PLEZIER

DE KINDERFYSIO & FYSIO PRAKTIJK IN ROTTERDAM & GOUDA & MOORDRECHT & ALPHEN AAN DEN RIJN